Урагани стають непередбачуваними і сильними: Науковці зробили попередження

Людству треба втрутитися у зміни клімату

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Дослідники вважають, що без дій людства погода ставатиме все більш екстремальною.Навіть зараз урагани стають дедалі швидкими та сильними, і підготуватися до них майже неможливо.

Вчені порівняли, як змінювалася швидкість вітру протягом ураганів в Атлантиці між 1970 і 2020 роками. Дослідження показало, що ймовірність урагану досягти 20 вузлів або більше зросла з 42,3% (у 1970-1990 роках) до 56,7% (у 2001-2020 роках).

Дослідники також виявили, що ймовірність того, що слабкий ураган перетвориться на сильний, зросла з 3,23% до 8,12%. По-особливому сильними стають урагани біля Атлантичного узбережжя США та в Карибському морі.

Оскільки зміни клімату спричинені діями людини, то й запобігти жахливим наслідкам також мають люди.   

Без суттєвих змін у нашій поведінці та швидкого відходу від викопного палива ця тенденція буде ставати більш екстремальною, –  зауважила автор дослідження Андра Гарнер.

Завідувачка лабораторії прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Світлана Краковська зазначала, що через зміни клімату в Україні через 30 чи 50 років можливі посухи, екстремальні опади й паводки.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень