Універсальна територія творчості: у Рівному відзначають Всеукраїнський день бібліотек

Бібліотеці на Лебединці є чим пишатись

У Рівному в обласній бібліотеці відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Його традиційно відзначають щороку, 30 вересня. Працівників книгозбірні нагородили почесними грамотами та подарунками.

Попри розвиток ІТ-технологій, бібліотека не втрачає свою актуальність, щодня її відвідує близько двох сотень людей, каже заступниця директора обласної бібліотеки Олександра Промська:

Бібліотека це інформаційний та культурний центр. Це спеціалісти, які є експертами в ресурсах. Особливо у цей час їх все більше і більше.

 

Також бібліотекар є експертом у відборі найбільш якісних ресурсів, які він може пропонувати громаді, - додає Олександра Промська.

В ході святкування начальник управління культури і туризму ОДА Любов Романюк вручила обласну літературну премію імені Світочів. Цьогоріч лауреатом премії став український філософ, письменник, публіцист, професор НУ «Острозька Академія» Петро Кралюк.

Цей конкурс на Рівненщині стартував вперше. 

Сьогодні бібліотеки Рівненщини залишаються ефективними лідерами у своїй галузі серед провідних бібліотек України. Впродовж 7-ми років креативні ідеї бібліотекарів підтримувалися та фінансувалися завдяки грантам. 

Рівненська обласна універсальна бібліотека є територією творчості, де постійно організовуються фото- та художні виставки творів професіоналів і аматорів прикладного мистецтва.

Там завжди для себе знайдуть місце і письменники-початківці.

За участю митців, волонтерів проводяться майстер-класи з сучасних видів мистецтва: квілінгу, оригамі, ниткографії та інших цікавих технік художньої творчості, виготовленню народних оберегів. Працюють театральні та драматичні гуртки, клуби та студії за інтересами користувачів в кожній з бібліотек. Впроваджуються нові технології, залучаються та розвиваються нові ресурси. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень