Улюблена крупа українців може стати дефіцитом

Наступного року площі під її посів можуть зменшити

Ціни на гречку цього року низькі. Понад те, вони й далі знижуються. Експерти зазначають, зважаючи на те, що торги гречкою не приносять прогнозованих доходів, наступного року площі під її посів можуть зменшити. А тому вона реально може стати дефіцитною крупою, вважає перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Через надлишок гречки на внутрішньому ринку Україна почала вперше експортувати гречку. При цьому головними споживачами гречки у Європі є українські біженці.

Вони сформували стійкий попит на гречку та поширюють культуру її споживання.

Тож європейські мережі змушені закуповувати в Україні відповідний продукт. На сьогодні уряд зняв усі обмеження на експорт гречки, які діяли раніше. 

Також отримано рекордний урожай гречки — близько 220 тисяч тонн. Це практично вдвічі більше за річне споживання. Так що є навіть надлишок. Це видно за ціною на гречку, які зараз різко знизилися, що безумовно тішить покупців. Натомість аграрії висловлюють занепокоєння: вони недоотримують кошти, і це може призвести до того, що в наступному році гречки буде посіяно менше і виникне дефіцит. Виробники шукають шляхи реалізації своєї продукції, – каже Тарас Висоцький.

 

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень