Укуси змій нічим лікувати

У світі закінчуються запаси ефективної протиотрути, яку використовують після зміїних укусів

Це ставить під загрозу десятки тисяч життів, застерігають експерти. Міжнародна організація Лікарі без кордонів повідомила про дефіцит ліків Fav-Afrique, які нейтралізують укуси десяти різних отруйних змій, що мешкають на територіях на південь від Сахари.

Остання партія цієї протиотрути закінчиться у червні 2016 року, і такої ж якісної заміни їй немає. Виробник ліків компанія Sanofi Pasteur заявила, що в теперішніх умовах їх випуск став нерентабельним. Альтернативи Fav-Afrique існують, але всі вони менш ефективні, заявляють Лікарі без кордонів.

Фірма Sanofi пообіцяла поділитися рецептом виробництва цієї сироватки з іншими виробниками. Компанія припинила випуск препарату минулого року, перейшовши на виробництво ліків від сказу. Це означає, що нові партії ліків не з'являться ще протягом двох років.

Як повідомив представник організації Лікарі без кордонів, найчастіше людина, вкушена змією в Африці, не знає, яка це була змія, і відсутність універсального антидоту може призвести до тисяч смертей.  Щороку в світі близько п'яти мільйонів людей страждають від укусів змій. З них 100 тисяч людей помирають, а 400 тисяч залишаються інвалідами.

Тільки на територіях на південь від Сахари 30 тисяч людей щорічно помирають від таких укусів. Приблизно восьми тисячам доводиться ампутувати кінцівки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень