Українським водіям у Польщі пророкують масову втрату роботи вже влітку

Через нові вимоги до наявних документів

Транспортні компанії, які надають послуги таксі через такі програми, як Uber, Bolt або FreeNow, притиснуті до стінки, - пише auto-swiat.

Вони мають час лише до 17 червня цього року, щоб їхні водії обміняли іноземні водійські посвідчення на польські документи. Водії, які не встигнуть вчасно, втратять можливість працювати.

Як зазначають у сервісі FreeNow, водіння є одним з найпопулярніших «перших робочих місць» для біженців з України в Польщі.

 

Їх кількість в компанії сягає 50 відсотків. І саме їх можуть торкнутися нові норми, які є наступним етапом у процесі регулювання ринку пасажирських перевезень.

Запровадження вимоги щодо наявності польських водійських прав є першим кроком до посилення регулювання цієї галузі. Водії, які надають транспортні послуги, часто приїжджають з-за кордону і не знайомі з польськими дорожніми правилами, - пише видання.

Це незнання, на жаль, призводить до небезпечних ситуацій на дорозі.

Нові правила мають на меті забезпечити належну підготовку всіх водіїв. Також вони мають виключити можливість переховування за фальшивими документами.

Транспортники стверджують, що запроваджені зміни призведуть до колапсу ринку через потенційну нестачу водіїв. У своїх зверненнях вони пояснюють, що час, необхідний для отримання польських водійських прав, зменшить кількість таксі, доступних у додатку.

На їхню думку, багато водіїв не встигнуть або навіть не візьмуться за це через складну юридичну процедуру.

 

Вже зараз кількість звернень щодо заміни посвідчень водія у Польща зросла в десять разів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень