ПДР в Україні стануть жорсткішими: водіїв чекають НОВІ ШТРАФИ

Що потрібно знати

У Верховній Раді народні депутати зареєстрували законопроєкт, у якому пропонують штрафувати водіїв за порушення правил безпечного перевезення тварин в автомобілях.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що спостерігається практика, особливо у жінок, під час керування автомобілем тримати на колінах, на руках або в руках собак невеликих порід.

Також йдеться про те, що у разі раптової зупинки чи зіткнення, відсутність спеціальних засобів для перевезення або надійних кріплень перетворює тварину на «снаряд», який може потрапити в людину і стати причиною отримання нею серйозних травм або й загибелі.

- Приміром, у типовій дорожньо-транспортній пригоді при швидкості 50 км/год собака вагою 20-25 кг летітиме вперед із силою удару близько 700 кг, - зауважують автори законопроєкту. 

Отож, документ пропонує зобов’язати водіїв перевозити тварин у спосіб, що не заважає керуванню автомобілем та дотримання водієм правил дорожнього руху. 

За порушення правил перевезення тварин водіям буде загрожувати адміністративна відповідальність. 

Штраф у розмірі 510 грн. За повторне порушення протягом року – 850 гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень