Українським пенсіонерам зробили заяву щодо «блокування» карток

Що треба знати пенсіонерам

Українські пенсіонери мають розуміти, що значить блокування банківської картки. Це зовсім не означає скасування виплат, ПФУ лише заморожує кошти.

Про це повідомляє РБК-Україна посилаючись на Мінсоцполітики.

Що треба знати пенсіонерам

Якщо пенсіонер, внутрішньо переміщена особа, зареєстрована як ВПО до 24.02.2022 року, не користується своєю банківською карткою протягом тривалого періоду (не менше 6 місяців) і на картці відсутній рух коштів, його пенсія продовжує нараховуватись.

Однак до вирішення обставин, пов'язаних з відсутністю руху коштів на картці, пенсія не перераховується на картковий рахунок.

Це обумовлено тим, що багато пенсіонерів з-поміж ВПО, зареєстрованих до 24.02.2022 року, проживають на тимчасово окупованих територіях.

 

У такій ситуації держава не може оперативно отримати інформацію про доступ власника до картки та його живість, оскільки в умовах війни ризики втрати зв'язку з людьми значно збільшуються.

Отже, для продовження виплати пенсії такій особі, державі потрібно підтвердження того, що пенсіонер живий та самостійно користується карткою. До отримання підтвердження пенсія нараховується, але не перераховується на картку.

Коли пенсіонер підтверджує свою особу, нараховані суми перераховуються на його рахунок. Важливо відзначити, що інформація про можливе блокування картки не відповідає дійсності.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень