Українським дітям та пенсіонерам даватимуть «Економічний паспорт»

Гроші отримуватимуться усі особи непрацездатного віку, кажуть у «Слузі народу»

Громадяни України непрацездатного віку отримуватимуть «Економічний паспорт». Йдеться насамперед про дітей та пенсіонерів.

На «Економічний паспорт» будуть нараховувати кошти від реалізації усіх природних ресурсів України. Гроші будуть накопичуватися від народження до повноліття дитини, і тільки тоді вона зможе ними скористатися. Спочатку документ отримають діти, а потому ініціативу розширять й на пенсіонерів, пояснив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

- Ініціативу про «Економічний паспорт» треба розширювати на пенсіонерів. Оскільки у них, особливо людей старше 70-80 років, взагалі немає можливості додаткових заробітків і їм треба отримувати безумовний базовий дохід, – каже Давид Арахамія.

Ідею уже піддали критиці, адже вона передбачала впровадження «Економічного паспорта» для осіб, які народилися після 2019 року. Проте Арахамія запевняє, що вікові обмеження розширять, і накопичення буде доступним й для осіб, які народилися до 2019 року. Скасувати «економічний паспорт» буде не можливо.

Забрати гроші у дітей – це буде політичне самогубство. Навіть якщо буде криза економічна. Уявляєте, якщо чотирьом мільйонам виборців, у мільйона дітей яких на рахунках лежать накопичені державою кошти, прийти та сказати: «Я у вас забираю ці гроші чи переполовинюю». Неможливо таке зробити, - запевнив нардеп.

За матеріалами Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень