Українські військові мають право на три види пенсій: як відрізняються виплати

У ПФУ нагадали, коли можна претендувати на кожен із цих видів пенсій

Українські військові мають право вийти на пенсію лише після звільнення зі служби. При цьому їм, як і всім іншим пенсіонерам, належить одна з трьох пенсійних виплат — за віком, через інвалідність або через втрату годувальника.

У Пенсійному фонді нагадали, коли можна претендувати на кожен із цих видів пенсій.

Відповідно до закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб», військовослужбовці в Україні за наявності встановленої вислуги на військовій службі мають право на довічну пенсію.

Види пенсій для військових

  • За вислугу років.

Призначається незалежно від віку за наявності вислуги 25 років і більше; при досягненні на день звільнення зі служби 45-річного віку, за наявності 25 років та більше страхового стажу, з яких не менше ніж 12 років 6 місяців складає військова служба або служба в органах внутрішніх справ;

  • По інвалідності.

Настає, зазвичай, у виконанні службових обов'язків чи під час проходження служби;

  • У разі втрати годувальника.

Призначається непрацездатним членам сім'ї, які перебували на утриманні військовослужбовців, померлих, загиблих або зниклих безвісти.

Розмір пенсій для військових

Пенсійні виплати для військовослужбовців в Україні розраховуються на основі грошового забезпечення, яке включає відповідні оклади за посадою та військовим званням, процентну надбавку за вислугу років та інші щомісячні додаткові види грошового забезпечення.

Джерело: Today.UA

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень