Українські ведучі на каналі Ахметова відмовилися говорити російською про Саакашвілі

«Грузія вирує» (с)

Як відомо в Грузії проходять масові акції на підтримку затриманого екс-президента Міхеїла Саакашвілі

Ситуація непроста і може легко перевернутися на користь Міхо. Зокрема, на Покрову близько 50 тисяч людей зібралися центрі Тбілісі на підтримку Міхеїла Саакашвілі

Акція почалася з того, що гендиректор опозиційного каналу «Мтаварі» й один з адвокатів Саакашвілі зачитали його послання, в якому Саакашвілі закликав прихильників опозиції об'єднатися та 30 жовтня проголосувати за кандидатів від «Національного руху», які вийшли у другі тури практично у всіх великих містах Грузії на місцевих виборах.

Тим часом в Україні трапився казус. Телеведучі каналу «Україна 24» відмовилися розмовляти в прямому ефірі російською мовою з грузинським політологом Гела Васадзе, який не розумів української і тим зірвали інтерв'ю.

Інтерв’ю було дистанційним і здійснювалося через інтернет, що створювало додаткові складнощі грузинському експерту, який не володіє українською.

Гела Васадзе частий гість в українських ЗМІ. Одна з його відомих фраз: «Наши сердца, исполненные радостью, вместе с вами кричат: «Да здравствует свободная Украина!».

В якийсь момент він прямо попросив ведучих говорити з ним – російською. Однак, на заваді став, нібито, закон про мову, який діє в Україні з 2019 року.

«Ми не можемо російською, ми українське ТБ», - заявив ведучий.

 

«Мені що тоді, відповідати вам на грузинському?» - обурився Васадзе.

Після недовгої паузи він зазначив, що вважає себе відповідальною людиною, яка не може вести діалог, якщо не до кінця розуміє сенс поставлених запитань. «Я не зовсім все розумію! Мені важко відповідати!» - додав експерт.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень