Cпецслужби конфіскували самогон із чорнобильських яблук: призначався для Великобританії, - BBC

1500 пляшок «It's ATOMIK!» (c)

Силовики звинувачують виробників самогону у використанні підроблених акцизних марок. Ті стверджують, що оскільки товар повинен був продаватися за кордоном - на ньому були британські акцизні марки, пише BBC.

Самогон який створили під ЧАЕС

Самогон під назвою Аtomik, зварений, як стверджує виробник, з вирощених неподалік від Чорнобильської АЕС яблук, конфіскували в березні. Партію в 1500 пляшок вилучили на лікеро-горілчаному заводі в Карпатах і доставили в прокуратуру в Києві.

За словами виробників, цей спирт - перший споживчий товар Чорнобиля після ядерної катастрофи 1986 року.

Професор Геннадій Лаптєв -- ліквідатор, співзасновник компанії Chernobyl Spirit Company

Зараз вони очікують результатів розслідування українських спецслужб, але кажуть, що «уявлення не мають», чому вантаж, призначений для Великої Британії, було вилучено.

 - Схоже, вони звинувачують нас у використанні підроблених українських акцизних марок. Але це не має сенсу, оскільки пляшки призначені для ринку Великої Британії й чітко позначені дієвими акцизними марками цієї країни, - пояснив засновник компанії-виробника Chernobyl Spirit професор Джим Сміт.

Українські правоохоронці поки не прокоментували вилучення алкоголю.

Прибуток віддадуть чорнобильцям

Компанія планує направити частину свого прибутку на допомогу громадам в Україні, в тому числі в Народичах, які все ще страждають від економічних наслідків ядерної катастрофи.

Chernobyl Spirit - підприємство, яким керують вчені, які працюють у Чорнобильській зоні відчуження.

Вони провели дослідження експериментальних культур, щоб з'ясувати, чи можна використовувати зерно та інші харчові продукти, вирощені в цій зоні, для виробництва продуктів, безпечних для вживання.

На етикетці чітко написано, що напій виготовлено з яблук вирощених у "Чорнобильській Зоні"

Радіо Трек у Тelegram, Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень