Українку закрили на фермі та не давали їсти більше тижня: британські ЗМІ

Жінку найняли для збирання фруктів

Фото ілюстративне

Міністерство внутрішніх справ Великої Британії підготувало звіт про випадки трудового рабства іноземців, зокрема й із України, на британських фермах, але намагалось не допустити його публічного розголосу.

Про це йдеться в розслідуванні британського Бюро журналістських розслідувань (TBIJ) та газети The Independent, повідомляє «Європейська правда».

Британське МВС у 2021 та 2022 роках отримувало звіти про становище іноземних працівників на фермах у межах програми залучення робочої сили, запровадженої після виходу країни з Європейського Союзу.

Журналістам після кількох місяців запитів вдалось отримати 19 таких звітів, які Міністерство внутрішніх справ Британії відмовлялось публікувати. У них зібрані свідчення іноземних сезонних працівників та висновки інспекторів, які відвідували ферми.

Расизм та погрози

Аналіз звітів показав, що майже половина опитаних робітників порушували

  • питання расизму,
  • безпідставних відрахувань від заробітної плати,
  • погроз повернення додому в разі невиконання вимог працедавців.

 

Свідчення українки

The Independent наводить свідчення українки, яку найняла ферма для збирання фруктів.

Вона розповіла інспекторам британського МВС, що її замкнули на 11 днів у фургоні без доступу до медичної допомоги та їжі, коли вона підхопила COVID-19.

А ось працівниця з Молдови стверджувала, що їй дозволяли брати лише одну 15-хвилинну перерву й не відпускали в туалет, поїсти чи випити води, поки не відпрацює трудову норму, а інший сезонний працівник став свідком того, як його колега виривав собі зуба, коли йому відмовили у стоматологічній допомозі на фермі.

Фото The Independent

Свідчення також показують, що незаконні гонорари за працевлаштування є більш поширеними, ніж вважалося раніше.

Працівники з шести країн кажуть, що вони платили рекрутерам по 7500 фунтів стерлінгів за роботу у Великобританії.

Стягнення таких зборів є незаконним, - підкреслює видання.

Жодне зі звинувачень, які можуть свідчити про порушення Британією законодавства про заборону трудового рабства, так і не було розслідуване, пише The Independent.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень