Українець створив потужні павербанки для ЗСУ: можна зарядити навіть танк (ФОТО)

Львів'янин вже передав військовим 8 портативних батарей

Львів'янин передав військовим уже вісім акумуляторів із високою місткістю й простим інтерфейсом, ще два вирушать слідом.

Інженер-дослідник із SoftServe Олексій Вишневський розробив потужний повербанк, який допомагає українським військовим заряджати техніку під час війни.

Айтівець зі Львова поділився, що зайнявся розробкою портативної батареї на прохання товариша-військовослужбовця, який поскаржився на нестачу електропостачання для дронів і терміналів Starlink. 

За словами Олексія Вишневського, він разом із командою R&D Things за тиждень створив свій повербанк із підручних матеріалів. Перший прототип мав «страшний» вигляд через дроти, які стирчали, обмотані ізострічкою, кілька разів пристрій згорав через ненадійні китайські деталі.

Методом проб і помилок інженер зібрав робочий прототип батареї місткістю 2,8 кВт у вигляді залізної валізи, всередині якої розташовані три основні компоненти: батарея, інвертор і зарядний блок. Повербанк отримав простий інтерфейс, зрозумілий військовим, пару розеток на 220 V, кілька USB-роз'ємів і зарядний пристрій. Розробник також подбав про захист від води й ударів. Собівартість приладу виявилася 16 тисяч грн, тоді як закордонні моделі такої ж місткості коштують 70-100 тисяч грн.

Як запевняє айтівець, характеристики його мобільної батареї дозволяють запустити танк і зарядити понад 200 смартфонів. Час повної зарядки такого повербанка займає близько доби, але його можна скоротити, поставивши дорожчі іноземні комплектуючі, які не продаються в Україні.

Олексій Вишневський уже зробив і передав на фронт вісім портативних батарей, невдовзі відправить військовим ще дві. Після атак по енергетичній інфраструктурі та початку масштабних відключень електропостачання він прискорив збирання, займаючись ним вечорами після основної роботи.

Джерело: Фокус 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень