Українців переконливо просять видалити облікові записи з мережі якими ви не користуєтеся

Треба позбутися неактивних акаунтів

Для користування різноманітними ресурсами у мережі, передусім необхідно пройти реєстрацію. Втім, з сотні сервісів з часом людина користується тільки кількома. При цьому, на інших сайтах є активний акаунт, чи персональний кабінет.

Накопичувати такі неактивні облікові записи не варто, і експерти пояснили чому. 

Витік інформації

При реєстрації ми часто вказуємо адресу, професію й дату народження. Персональною інформацією можуть скористатися зловмисники, чим більше у вас буде покинутих облікових записів, тим вищий ризик того, що станеться витік інформації.

А у випадку, якщо ви використовуєте однаковий пароль на всі свої облікові записи, то хакер може отриманий пароль від зламаного сайту використовувати для доступу в інші ваші облікові записи.

Крім того, шахраї можуть діяти від вашого імені скориставшись вашими даними. 

Спам

Багато послуг використовуючи ваші облікові дані можуть розсилати вам спам або різні рекламні пропозиції. Іноді в горі листів спаму може загубитися потрібна та важлива кореспонденція. Видалення облікового запису призводить до того, що сервіс перестає вам якимось чином набридати.

Менше інформації про вас у мережі

Чим менше згадок буде про вас у мережі, тим менший ризик того, що зловмисники використовують ці дані у своїх цілях або конкретно проти вашої особистості.

Зверніть увагу, для видалення акаунту на певних сайтах, часом треба звертатися до адміністрації ресурсу.

Джерело: gsm.info

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень