Українців каратимуть за неповагу до військових – законопроєкт

Передбачається покарання від штрафу до виправних робіт

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає адміністративну відповідальність за неповагу до військовослужбовця ЗСУ, інших військових формувань, ГУР, Служби зовнішньої розвідки, СБУ, УДО, Державної спеціальної служби транспорту, Держспецзв'язку, Нацгвардії та ДПСУ. У картці законопроєкту йдеться, що порушників можуть штрафувати або ж арештовувати.

Наразі над документом працюють у профільному Комітеті парламенту, і передусім він має посилити правовий захист військових.

Ініціатори пропонують карати за «неповагу, яка проявилася в публічно виявленій образі, в образливому чіплянні до військових чи у перешкоджанні реалізації ними своїх прав і свобод».

Так, за неповагу до військових пропонується накладати штраф у сумі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів (3400 – 5100 гривень), або застосовувати адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Також таку особу можуть притягнути до громадських робіт на строк від 50 до 60 годин, виправних робіт на строк від одного до 2-х місяців з відрахуванням 20% заробітку чи суспільно-корисних робіт на строк від 240 до 360 днів.

До слова, зараз у Кримінальному Кодексі України є стаття про образу честі та гідності військовослужбовця та погрози військовослужбовцю. Однак там йдеться про погрози вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна військовослужбовця, погрози його близьким родичам чи членам сім'ї. Санкції статті передбачають від 3 років до 5 років обмеження чи позбавлення волі.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень