Українці за кордоном скаржаться, що не можуть отримати новий закордонний паспорт

У МЗС прокоментували ситуацію

Українці, які перебувають за кордоном, нарікають, що впродовж останніх місяців не можуть отримати вчасно закордонний паспорт. Між собою пояснюють, мовляв, проблеми з друком документів на поліграфічному комбінаті «Україна». В МЗС України це спростовують.

Консульства та посольства продовжують видавати паспорти українським громадянам і ніяких затримок з друком немає, каже спікер МЗС України Олег Ніколенко.

8 червня уклали нову угоду з поліграфкомбінатом на виготовлення 115 тисяч паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Тобто документи друкують та мають вчасно видавати українцям у консульствах.

Понад те, процес оформлення паспортів українцям спростили. У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомили, що наразі Державній міграційній службі та її територіальним органам та закордонним дипломатичним установам надають доступ до Держреєстру актів цивільного стану. Зазначені організації зможуть отримувати виписки.

Таке нововведення суттєво спростить процедуру оформлення паспортів для українців, зокрема тих, які виїхали за кордон.

Українці можуть обміняти закордонний паспорт, термін придатності якого минув, через консульства чи посольства країн, в яких вони зараз проживають. Для цього потрібно записатися в чергу та прибути у вказане місце на призначений час із пакетом документів. На місці потрібно буде сплатити адміністративний збір.

Термін виготовлення закордонного паспорта становить від 3 до 20 робочих днів, але цей процес у деяких країнах зараз затягується.

Джерело: cxid.info

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень