Українці в Польщі зізналися, скільки грошей витратять на святкування Різдва

Це значно менше, ніж середньостатистичний поляк

Багато українців святкуватимуть Різдво та Новий рік у Польщі, плануючи витрати відповідно до рівня заробітку. Але дослідження показало, що третина іноземців не будуть витрачати заощадження, оскільки мають намір зберегти кошти для інших потреб.

Про це йдеться у звіті «Мігранти – Різдво у Польщі», опублікованому Міграційною платформою EWL, пише видання PRO Гроші.

Дослідження провели спільно з Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету, щоб визначити плани поляків та іноземців стосовно святкування. Виявилося, що значна кількість українців планує відкласти зароблені кошти, щоб відправити рідним на Батьківщину та допомогти ЗСУ.

А на власні потреби, пов’язані з купівлею продуктів і подарунків на Різдво, виділять від 101 до 500 злотих (23-115 євро).

 

Лише кожен четвертий респондент зазначив, що його середні витрати складуть понад 500 злотих.

 

А 9% опитуваних зізналися, що відклали менше ніж 100 злотих.

 

Стільки ж осіб взагалі не планують різдвяних витрат.

Згідно з дослідженням, проведеним на замовлення Асоціації польських банків компанією Minds&Roses, середньостатистичний поляк виділить до півтори тисячі злотих, що еквівалентно 14 000 грн. Виходить, його бюджет, закладений на святкування Різдва, перевищить втричі плани іноземців.

Можна говорити про скромне Різдво для мігрантів у Польщі. Попри те, що більшість іноземців у Польщі працюють і заробляють гроші, багато з них вважають за краще заощадити на святах, щоб надіслати більше грошей сім’ям, які залишилися на батьківщині, – зауважив прессекретар Міграційної платформи EWL Анатолій Зимнін.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень