Українці можуть оформити згоду на донорство власних органів: Як це зробити

Це можна зробити у трансплант-центрах

Заява на посмертне донорство – це згода на вилучення анатомічних матеріалів з тіла людини для трансплантації або виготовлення біоімплантатів. Стати донором людина може лише після подачі спеціальної заяви. Це може зробили лише повнолітній громадянин.

При цьому людина у будь-який момент може змінити своє рішення та відкликати згоду на донорство, повідомляє пресслужба Українського центру трансплант-координації.

Щоб подати згоду, потрібно звернутися до трансплант-координатора у будь-який медичний заклад. Заяву можна подати лише у письмовій формі і людина повинна зробити це особисто. При собі потрібно мати документ, який посвідчує особу.

Подати прижиттєву згоду на донорство органів чи відкликати її не можна онлайн, для цього потрібно особисто звернутися в центр.

Нагадаємо, після смерті 4-річного хлопчика з Рівного в Охматдиті дітям пересадили дві нирки та печінку. Про це ми писали тут:

«Мамі дали послухати, як серце бʼється в інших грудях»: 4-річний малюк з Рівного став донором. Посмертно (ФОТО)

Джерело: gazeta.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень