Україна здійснила ще три рейси до Кабула: скільки українців забрали із «пекла»

В МЗС повідомляють, що загалом евакуювали 360 людей

Один з евакуаційних рейсів. Фото з мережі
Один з евакуаційних рейсів. Фото з мережі

Сьогодні, 28 серпня, трьома літаками в Україну доправили близько 360 людей з Афганістану. Серед евакуйованих із захопленої талібами країни - за попередніми даними - близько 80 громадян України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника міністра закордонних справ Євгена Єніна.

За його словами, що точні дані щодо кількості евакуйованих оприлюднять після процедури перевірки документів:

– Сьогодні планується посадка трьох бортів, де є близько 360 людей. За попередньою інформацією Міністерства оборони, на борту 80 громадян України. Є також громадяни, які мають посвідки на постійне проживання в Україні, – пояснив Єнін.

Раніше в Офісі Президента заявили, що Україна евакуювала всіх своїх громадян, які заявили про бажання покинути Афганістан.

Між тим, про загрозу нового вибуху в аеропорту Кабула сьогодні повідомив президент США Джо Байден. Каже, імовірність нової атаки на летовище в найближчі 24-36 годин дуже висока.

Нагадаємо, що у четвер, 26 серпня, в Кабулі сталася серія вибухів біля аеропорту. За даними американських ЗМІ, в результаті двох вибухів загинули майже 200 афганців. Також серед загиблих були й американські військові.

Евакуаційні рейси з Афганістану відновили уже наступного дня. Однак низка європейських країн заявили, що припиняють рейси до Кабула.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень