«Україна вже не зможе повернутись навіть до кордонів 2022 року», - експерт пояснив невтішний прогноз

«В нас теж немає стільки ресурсів»

Україна не зможе повернутись до кордонів 1991 року. Ба більше, кордонами, які в нас були на 2022 рік, також доведеться поступитись. Таку думку висловила очільниця Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська.

Марія Берлінська, яка не з чуток і не перший рік знає про технології, якими володіють ЗСУ, каже, що Україна втратила найголовніший ресурс - час на технічне  переоснащення свого війська.

Через це тепер нам не вистачить сили для перемоги і повернення до кордонів 1991 року. Та й до кордонів 2022 року повернутися буде проблематично.

- В нас теж немає стільки ресурсів. Ми упустили цей момент. Якби ми зустріли війну з тим розвитком технологій, який в нас є на даний момент, так, ми би утримали, і ми би забрали те, що втратили, - каже Берлінська.

Марія в зоні АТО

Україна втратила, щонайменше, 6 років для переоснащення своєї армії. На той час у країні вже тривала війна на сході. І влада мала розуміти, що найкращий аргумент для досягнення миру – це власна військова міць. Тоді треба було взятися за технологічне переоснащення країни, давши максимальні преференції інженерам і виробничникам, а не демагогам.

- 6 років тому, щоби ми всіма силами, всім державним апаратом, включаючи весь можливий ресурс, почали давати інженерам і виробничникам всі можливості. Щоб у нас відбувалася технологічна мілітаризація суспільства, - каже волонтерка і військова.

Україна змушена протистояти ворогу, який перевершує нас в усьому. У нього більше природних ресурсів, більша територія, більше людей. І найголовніше – він, на відміну від нас, ретельно готувався до війни. Перемогти його лише звитягою і кількістю людей – нереально. А отже, треба було завчасно робити ставку на якісний склад війська та його технічне оснащення. У сьогоднішніх війнах перемагає той, у кого кращі технології.

- Ми менші, в нас менше ресурсів, В нас немає ядерної зброї. В нас немає нафтодоларів. В нас немає такої гігантської машини ВПК. Тому, як може Давид перемогти Голіафа, якщо дуже спрощено?

 

Розумом.

 

А розум в 21 столітті – це технологічна мілітаризація суспільства, - наголосила військова.

Отже, ідея про повернення до кордонів 1991 року – це, на жаль, лише мантра. І що швидше українці прозріють, тим буде краще. Тоді можна буде взятися, нарешті, за створення власної зброї та опанування сучасних технологій. Адже з такими сусідами, як у нас, загроза повторного вторгнення нікуди не зникне.

Джерело: top.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень