Україна має рекордні борги: Скільки тепер винен кожен українець

Суми чималі

Через війну Україна накопичила 145 мільярдів доларів боргів, які у майбутньому доведеться повертати. 

За даними Міністерства соціальної політики, станом на середину минулого року населення країни становило 36,3 мільйона осіб, тож нині кожен українець винен близько 4 000 доларів.

Зовнішній борг України становить приблизно 101 мільярд доларів, тож на кожного українського громадянина припадає близько 2 800 доларів зовнішнього боргу.

Варто додати, що вищезазначені суми ніхто з українців не має платити відразу. Тут все як з особистими кредитами.

Якщо ви взяли за іпотечною позикою 40 тисяч доларів, то цю суму разом з відсотками ви повинні повернути в обумовлений термін. Це може бути щорічне або помісячне погашення кредиту.

Має такий графік і Україна. Згідно з держбюджетом, у 2024 році потрібно виплати за держборгом 606,5 мільярда гривень. Частка кожного українця, в такому разі, становитиме 16,7 тисячі гривень або 410 доларів.

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень