Українці під час подій у Стамбулі не постраждали

Громадяни України в ході спроби перевороту у Стамбулі не постраждали. Про це повідомив Надзвичайний і повноважний посол України в Туреччині Сергій Корсунський.

Що стосується поранених, то їх майже 1200, але українців там немає. Це поліцейські, охоронці, - сказав Корсунський.

За його словами, ситуація з Стамбулі зараз вже відносно спокійна, принаймні не чути вибухів і поновлюється повітряне сполучення.

В ніч з 15 на 16 липня в Туреччині відбулася спроба захоплення влади військовими. Група військових спробувала скинути уряд.

Переворот намагалися влаштувати військовослужбовці зі складу ВПС Туреччини і військової поліції. Відзначено, що верховне командування армії з самого початку переворот не підтримало.

Президент Реджеп Тайіп Ердоган, який перебував за межами країни, в режимі відеоконференції закликав прихильників виходити на вулиці і боротися з бунтівниками. На його заклик відгукнулися тисячі жителів Туреччини, які мітингували на вулицях і площах. Були сутички на вулицях, кількість постраждалих понад 1200 осіб, 190 людей загинули, серед них більше сотні - бунтівники.

Зараз повстанці масово здають зброю, у зв'язку з спробою перевороту вже заарештовано понад півтори тисячі осіб.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень