Українці не готові спілкуватися з іноземцями

Принаймні, англійською рівня вище середнього володіє лише 18% українців

Близько 89% українців вчили англійську мову, проте лише 18% володіють нею на рівні вище середнього. Результати онлайн-дослідження TNS опублікували 112.ua.

Порівняно з країнами Європи, Україна відстає в готовності населення спілкуватися іноземною мовою. Дані Євробарометра "Європейці та їх мови" показують, що більше половини жителів країн ЄС знають щонайменше дві мови, а 38% європейців вільно володіють англійською. Найкраще серед європейських країн англійську знають у Швеції (70,94% населення), Нідерландах (70,58%) і Данії (70,05%).

На шляху України до Європейського Союзу набирає актуальності тема іноземних мов в державі. Одна з цілей мовної політики полягає в тому, щоб кожен європейський громадянин володів двома іноземними мовами на додаток до їх рідної мови. Українці, в свою чергу, розуміють необхідність знати мови – 2/3 респондентів запевнили, що планують їх вивчати. Найбільш популярною серед іноземних мов є англійська – її планує вивчати половина опитаних, а 97% хотіли б, щоб її вивчали діти.

Левова частка українців не володіє найважливішим інструментом інтеграції в європейське співтовариство - іноземними мовами. Сьогодні вперше за багато років перші особи України, президент, прем'єр-міністр і більшість членів уряду і парламенту, так чи інакше, володіють іноземними мовами. Але цього мало. Знання іноземної мови повинно стати нормою для всіх громадян", – прокоментував результати дослідження народний депутат Мустафа Найєм, засновник ініціативи GoGlobal, яка реалізує національну програму вивчення і популяризації іноземних мов Україна speaking.

У листопаді цього року президент Петро Порошенко підписав указ "Про оголошення 2016 року роком англійської мови в Україні". 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень