Український полонений в Росії Станіслав Клих має важкий психічний стан

Російські правозахисники повідомляють про важкий психічний стан одного з українських в'язнів, яких назаконно утримують у Росії.

Про це  повідомила російська правозахисниця Зоя Свєтова.

За її словами, у найважчому стані з усіх українських політв’язнів, яких утримує Росія, перебуває Станіслав Клих.

Це людина, яка збожеволіла через ті тортури, які до нього застосовували під час затримання і попереднього слідства. Зовсім незрозуміло, як він перебуватиме в колонії, куди його мають найближчим часом відправити,
– наголосила правозахисниця.

Свєтова наполягає, що Клиху необхідно терміново провести судово-психіатричну експертизу і якнайшвидше відправити його на батьківщину, і вже там покласти у психіатричну лікарню.

Він став страшною жертвою репресій Росії проти громадян України, а затримали його зовсім випадково, коли він з України приїхав в російський Орел, – нагадала правозахисниця.

Нагадаємо, суд у Чечні засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 20 років ув’язнення за нібито участь в бойових діях проти російських військ під час Чеченської війни взимку 1994-1995 років.

Джерело: Радіо Свобода

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень