Українців відправлять воювати до Сирії?!

«Independent» прогнозує, що саме таким має бути «внесок» України

Загартовані в боях на Донбасі українські військові "зрадіють нагоді" зіткнутися з росіянами в Сирії, пише Independent, повідомляючи про плани Києва щодо можливої участі у військових діях міжнародної коаліції на Близькому Сході.

У Києві вже рішуче заперечили ці повідомлення. Після виходу статті британського часопису в Міноборони України заявили:

"Жодні можливості використання підрозділів Збройних Сил України з метою ведення ними бойових дій в Сирії або Іраку не розглядаються".

Повідомлення про це там назвали "черговим прикладом дезінформації та гібридної війни, яка ведеться проти України".

Однак, Британське видання  зазначає, що цього тижня українські високопосадовці обговорять план можливого внеску країни у боротьбу з самопроголошеним угрупованням "Ісламська держава".

Це начебто відбудеться під час візиту міністра оборони США Еша Картера, який шукає підтримки в різних куточках світу. План можливої участі українських військових, за даними Independent, підготувало українське міністерство оборони.

"За словами тих, хто його прочитав, документ, створений за наказом президента Петра Порошенка, приділяє значну увагу можливому зіткненню українських сил з російськими у Сирії, а також деталі потенційного внеску", - пише британська газета.

Видання підкреслює, що Україна має чотири полки спецназу і ще один підрозділ розвідки, що в цілому складає близько 7 тисяч військових. Також країна має добре натреновані високомобільні десантні війська, які є частиною 200-тисячної армії, відзначає газета. "Українці - серед найкращих у світі, якщо брати до уваги володіння російською мовою та протидію російській тактиці", - додає Independent.

Утім, видання зазначає, що будь-яке відправлення українських військ у Сирію неоднозначно сприймуть як у Києві, так і в Європі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень