«Українська бурштинова компанія» заборгувала за оренду державного майна

Прокуратура подала до суду

Рівненському регіональному Фонду держмайна повернули приміщення, за оренду якого заборгувала ТзОВ «Українська бурштинова компанія».

262 квадратних метри нежитлового приміщення у промзоні обласного центру, за адресою Київська, 94, у 2016 році Регіональний Фонд держмайна здав в оренду товариству «Українська бурштинова компанія».

Остання там планувала облаштувати цех первинної та художньої обробки бурштину та виробів з нього. Однак, понад півроку орендар не платив за приміщення.

Тож прокуратура у суді вимагала розірвати договір та стягнути заборгованість, говорить прес-секретар обласної прокуратури Людмила Суржук:

- Рівненська місцева прокуратура встановила, що орендар використовував державне майно з порушенням вимог чинного законодавства, що стало підставою для захисту прокуратурою державних інтересів та пред’явлення позову про розірвання договору оренди і  повернення державного майна, а також стягнення заборгованості за цим договором.

Господарський суд задовольнив позов прокуратури ще у лютому.  

Минулого тижня судове рішення виконав державний виконавець, а об’єкт оціночною вартістю 754 тис грн фактично повернули обласному Фонду держмайна.

З компанії стягнули понад 65 тисяч гривень.

На користь Фонду держмайна - 56 тисяч 582 гривні і 10 копійок боргу і 3 тисячі 919 гривень 32 копійки пені.  

Тобто, за квадратний метр держмайна бурштинова компанія платила орієнтовно 35 гривень.

А обласній прокуратурі товариство має сплатити 4 тисячі 800 гривень витрат за сплату судового збору.

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень