Українку «попросили» з престижного університету за фото зі свастикою (ФОТО)

Або ж за зв’язки з «Азовом»

Олена Семеняка на мітингу на підтримку політв'язнів у Росії, 25 липня 2015 року

Українку Олену Семеняку позбавили стажування у Віденському інституті гуманітарних наук (IWM) через її зв’язки з українським праворадикальним рухом «Азов», пише Радіо Свобода, з посиланням на видання Vice.

Як заявила ректорка установи Шаліні Рандерія

Інститут завжди підтримував «ліберальні демократичні цінності і був проти всіх форм тоталітарного мислення» та абсолютно засуджує та дистанціює себе від правих екстремістських заяв та дій Олени Семеняки.

Семеняка, яка має академічний досвід у філософії, є випускницею Києво-Могилянської академії, повинна була отримувати 1 800 євро щомісячної стипендії на її дослідницький проєкт. Програма повинна була діяти до червня.

Про Семеняку 11 січня написав академік канадського Університету Оттави Іван Катчановський, до слова, виходець з України. Коментатори до допису зазначають, що він родом з Луцького району Волинської області.

Орвелльське: міжнародний секретар неонацистського «Національного корпусу» – цивільного крила «Азову» в Україні – зараз є молодшим запрошеним стипендіатом за програмою європейського діалогу в Інституті гуманітарних наук у Відні.

Аналітик-розвідник безпекової компанії Soufan Group Моллі Сальцкоґ у коментарі Vice заявила, що

Семеняка подорожувала Європою для просування «Азову» та його геополітичних цілей, закликала іноземців приєднатися до руху і виступала на європейських конференціях разом із «найбільш відомими ідеологами екстремістського руху за транснаціональне домінування білих».

У листі до Vice Семеняка заперечила, що є «ультраправою активісткою». Вона вказала, що намагалася збудувати солідарність проти російської агресії в Європі.

Що стосується фотографії, де вона з подругами позують на тлі нацистського прапора, то Семеняка зазначила, що

знімок був зроблений багато років тому на Гелловін і це «була явна іронія».

Також українка зазначила:

Я поважаю чутливість австрійського суспільства до націонал-соціалістичним символам і політично некоректним жартів, тому що Україна, звідки я родом, має багато спільних і трагічних сторінок з історією Австрії за часів Другої світової війни.

Джерела: Радіо Свобода, Про Букви

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень