Україна скасовує спецмита на авто

Це має статися з 30 вересня незалежно від країни походження та експорту легкового авто

Про це йдеться у повідомленні Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі з посиланням на "Урядовий кур'єр".

"Керуючись положеннями Домовленості про правила та процедури врегулювання суперечок СОТ, комісія встановила, що національні інтереси України потребують скасування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту з метою виконання затверджених Органом врегулювання суперечок рекомендацій у справі "Україна – легкові автомобілі", - йдеться в повідомленні.

Рішення Комісії набирає чинності з 30 вересня 2015 року.

Спецмита були запроваджені у 2013-му на три роки. Зокрема, з 14 квітня 2014 року на легкові автомобілі з бензиновими двигунами об'ємом 1-1,5 л ставка спецмита встановлювалася на рівні 4,31%. А з 14 квітня 2015 року - вже в два рази менше - 2,15%. На авто з бензиновими двигунами об'ємом 1,5 - 2,2 л з 14 квітня 2014 року ставка становила 8,63%, а з 14 квітня 2015 року - 4,32%.

Раніше СОТ підтримала скаргу Японії проти України і закликала Київ скасувати додаткове мито на імпорт автомобілів, оскільки воно порушує міжнародні торгівельні норми.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень