Україна потрапила в ТОП нещасливих країн

Майже половина українців вважають себе нещасливими

У 2020 році Україна опинилася в топ-рейтингу нещасливих країн. Про це свідчать результати міжнародного опитування Gallup Internationalповідомляє Фонд демініціатив ім. Ілька Кучеріва в середу, 13 січня.

Опитування проводилося в 41 країні серед більш ніж 38 тисяч осіб.

54% респондентів країн, де проводилося дослідження, відповіли, що вважають себе щасливими, тільки 14% говорять, що вони нещасні. 31% вважають себе ні щасливими, ні нещасними. Середній індекс щастя у світі складає 40%.

Водночас в Україні він нижчий, ніж по світові.

Індекс щастя в Україні різко впав у порівнянні з минулим роком: у 2019-му - 33%, у 2020 році - 14%. Проте цей індекс вищий, ніж у 2018 році (тоді він був 8%). Зараз кількість щасливих українців (49%) усе ж більша, ніж кількість нещасливих (35%). При цьому за рік кількість щасливих практично не змінилася. Падіння індексу щастя відбулося через зростання кількості нещасливих.

Крім того, Україна також потрапила в десятку країн, жителі яких схильні вважати своє особисте життя нещасливим.

Нарешті, люди більш оптимістично налаштовані щодо 2021 року.

Більше 43% вважають, що наступні 12 місяців будуть кращі за попередні, 24% - що будуть гіршими і 26% - такими ж. 37% українців вважають, що 2021-й буде кращим, ніж попередній.

В Україні опитування провели на початку грудня 2020 року методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

До вибірки не включаються АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Була проведена тисяча інтерв'ю. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,5%.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Теги: рейтинг
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень