Україна не розроблятиме власної вакцини від коронавірусу

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі Радіо Свобода

Від моменту розробки вакцини від COVID-19 до її офіційно появи мине щонайменше 18 місяців. Нині у світі триває розробка близько 70 різних вакцин. Проте на території України за розробку вакцини не бралися, розповів в ефірі Радіо Свобода головний санітарний лікар Віктор Ляшко.
 

Ми зверталися до Академії медичних наук, в Академію наук з питань щодо того, чи можна в Україні сподіватися на розробку вакцини. Наші академії відповіли, що нам треба спочатку інвестувати в розробку лабораторних потужностей, на яких можна проводити ці дослідження, а після цього вже говорити про повноцінну розробку власної вакцини, — цитує головного санлікаря видання Кореспондент.
 

За його словами, очікувати, що вакцина ось-ось з’явиться не варто, адже процес її виробництва й випробування тривалий. Слід зауважити, деякі розробки вакцини вже пішли на другу і третю стадії клінічних досліджень.

Віктор Ляшко розповів, що зараз в Україні проходять клінічні випробування чотирьох препаратів проти коронавірусу.
 

Цим питанням займається інша окрема група. Є державний експертний центр, який аналізує всі матеріали, допускає до проведення клінічних випробувань.

Я знаю, що там є і препарати, які можуть впливати на зменшення летальності, наприклад, шляхом профілактики ускладнень серцево-судинної системи, легеневої системи. А є, які мають певну противірусну дію. Подивимося, що дадуть нам клінічні дослідження. І це по всьому світу проводяться, — сказав Віктор Ляшко.

 Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень