Україна не братиме участь у Євробаченні

Офіційна заява

UA: Суспільне повідомляє:

Національна суспільна телерадіокомпанія України відмовляється від участі в Міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019.

Переможцем Нацвідбору цього року стала співачка MARUV, якій Суспільний мовник, як і робить це щороку, запропонував укласти договір для представлення України на пісенному конкурсі. Однак MARUV відмовилася.

Альтернативним способом визначення представника на Євробачення-2019 за правилами мало б бути безпосереднє призначення мовником. Причому обрати можна будь-якого виконавця навіть не з числа учасників Нацвідбору.

Телерадіокомпанія почергово звернулася до фіналістів, що посіли друге та третє місце за результатами Національного відбору.

Гурти Freedom Jazz та Kazka також відмовилися від участі в Євробаченні-2019.

У ситуації, що склалася, Суспільний мовник вирішив відмовитися від участі в Міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019.

Суспільний мовник вважає за потрібне започаткувати суспільний діалог у форматі ток-шоу, форумів та обговорень за участю провідних експертів сфери для формулювання позиції українського суспільства щодо цієї проблеми, а також напрацювання пропозицій до проекту закону України, що міг би врегулювати ситуацію зі співпрацею українських артистів із державою-агресором на майбутнє.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень