Україна - в сірій зоні Європи. Інші країни для нас недоступні

Виявляється, наша країна не дотягує по всім можливим показникам

Цього тижня Рада Євросоюзу прийняла єдині підходи й індикатори для тих, хто подорожує між країнами європейського регіону.

Україна поки що не відповідає жодному з трьох європейських критеріїв щодо контролю за поширенням коронавірусної хвороби, які б дозволяли українцям подорожувати до Європи, повідомив під час брифінгу головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, цього тижня Рада ЄС прийняла єдині підходи й індикатори для тих, хто подорожує між країнами європейського регіону.

Ключові показники: охоплення тестуванням, захворюваність (інцидентність) і частка позитивних результатів серед ПЛР-протестованих.

На їх підставі встановлюють рівні епідеміологічної небезпеки - у Європі це: зелений, жовтий або червоний, а також сірий - для країн, які не відповідають показнику охоплення тестуванням.

Країни, які не досягають показника у 300 тестів на 100 тис. населення, потрапляють у сіру зону і не можуть користуватися правилами для інших епідемічних зон. В Україні цей показник - 120.

 

Частка позитивних тестів повинна бути менш як 4%. В Україні позитивних тестувань - 18%.

 

Інцидентність у Європі для зеленого рівня епідемічної небезпеки має бути 25 випадків на 100 тис. населення. За словами Ляшка, для України "цей показник недосяжний" зараз, адже становить 179.

Головний санепідемлікар країни також нагадав, що на сьогодні іноземцям та особам без громадянства без поліса страхування перетин державного кордону України заборонений.

Після перетину кордону іноземці, які приїжджають, а також українці, які повертаються додому з країн з високим рівнем поширення коронавірусної хвороби, мають йти на самоізоляцію. Не йти можна лише, якщо є негативний ПЛР-тест, зроблений впродовж 48 годин до моменту перетину кордону або після цього.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень