Учасники бойових дій: кого мають забезпечити квартирами вже за два роки

Вони мають позачергове право на житло від держави

З початком повномасштабного вторгнення в Україні збільшилася кількість осіб, які мають право на отримання статусу учасника бойових дій. Окрема категорія з них може претендувати й на першочергове отримання житла за державний кошт.

Учасники бойових дій, які отримали поранення (контузію або каліцтво за участі у бойових діях), повинні отримати житло протягом двох років після того, як вони стали на квартирний облік.

Мають УБД і пільги на оплату комунальних послуг та інші житлові пільги, кажуть у Координаційному центрі з надання правової допомоги.

Учасники бойових дій мають право на такі житлові пільги:

  • 75-відсоткову знижку на плату за користування житлом;
  • 75-відсоткову знижку на оплату комунальних послуг;
  • першочергове забезпечення житловою площею осіб, які потребують покращення житлових умов;
  • першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва та городництва;
  • першочерговий ремонт будинків і квартир;
  • отримання позички на будівництво, реконструкцію чи капітальний ремонт житлових будинків та подвірних будівель, дачних будинків. При цьому УБД дається 10 років на погашення позички, причому не з моменту її отримання, а лише, починаючи з п'ятого року після закінчення будівництва;
  • першочергове право на вступ до житлово-будівельних (житлових) кооперативів, кооперативів з будівництва та експлуатації колективних гаражів, стоянок і транспортних засобів та їхнє технічне обслуговування, до садівничих товариств.

Джерело: biz.today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень