У зоопарку Рівного сталася довгоочікувана подія

Пройшло півроку, поки маля кенгуру показалося на повний зріст

У Рівненському зоопарку сенсація – маля кенгуру вперше за півроку вилізло з сумки матері.

Працівники зоопарку поки навіть не знають статі кенгуряти, але директор зоопарку Олега Павлюк вже сказав, що маля залишиться у Рівненському зоопарку, адже вони  завжди цікаві відвідувачу. Ось як цю ситуацію прокоментував директор зоопарку:

Кенгуру у нашому зоопарку народжувалися і раніше. Це не перше поповнення в цієї пари кенгуру, але все одно це унікально тому, що в Україні такий вид кенгуру є лише у нас і розмножуємо їх лише ми. Можливо, ми оголосимо конкурс на їмя кенгуряті, але поки що хочемо переконатись, що маля здорове, бо воно майже півроку було у сумці мами і ми його самі вперше побачили на повний зріст.

Також директор зоопарку сказав, що тварини, які не з нашої кліматичної зони, потребують особливих умов взимку і їх утримання є достатньо дорогим.

Нині у зоопарку, в зв'язку з похолоданням, частина тварин перебувають у внутрішніх вольєрах і їх можна спостерігати за склом.

Трохи фактів:

Уявіть, у кенгуру, зріст якого у довжину разом з хвостом понад 2.5 метри і вага дорослої особини близько 600-800 кг, народжується дитинча довжиною всього 2 см. Тільки-но народившись, малюк відразу ж відправляється у свою першу подорож. Чіпляючись гострими кігтиками за шерсть матері, кенгуреня заповзає в сумку. Ховається кенгуреня в сумці від небезпеки або холоду до восьмимісячного віку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень