У зоопарку Рівного показали символи 2021 року (ФОТО)

Самка, на ім'я Бланка є найближчою до символу прийдешнього року

2021-й рік за східним календарем є роком Білого сталевого бика. У Рівненському зоопарку таку масть має самка гімалайського яка на прізвисько Бланка. Загалом там є три споріднені із символом Нового року види.

Ватусі – це африканська порода корів. У них наймасивніші роги з-поміж усіх копитних. Довжина між кінчиками у цих мешканців рівненського зоопарку сягає півтора метра.

Це ще не найдовші роги, які можуть бути у тварин. Зазвичай розмах рогів – це 2,5 метри і вага тварини максимальна близько 650 кілограмів. Зазвичай, вага одного рогу може сягати 45-ти кілограмів, а якщо врахувати, що їх два – то це вже 90", – розповідає завідувачка науково-просвітницького відділу зоопарку Мирослава Патій.

Роги у ватусі виконують терморегулюючу функцію. Вони пронизані кровоносними судинами і в гарячу пору року охолоджують тіло тварини, адже в Африці температура повітря більше 50-ти градусів і це їм дуже допомагає", – пояснює завідувачка. 

Попри такі особливості, характер у цих вихідців з Африки – типовий для звичайних биків.

Є у зоопарку бидло скотське, або худоба шотландська, корови породи хайленд. До Рівного главу родини Грома вісім років тому привезли з польського Вроцлава. Тварини слухняні та спокійні.

Кудлаті корівки, якими вони і являються. Ці тварини виникли у Шотландії. Мають такий цікавий вигляд, привабливий для відвідувачів і поряд з іншими екзотичними тваринами виглядають не менш мило і цікаво, – розповідає Мирослава Патій.

Нещодавно у Рівненському зоопарку з'явилась Ніла - гімалайський як. Вона поки звикає до нових умов у окремому вольєрі.

Вони достатньо сильні, щоб перевозити вантажі, людей, допомагають в різних експедиціях. Так як це гірська місцевість, то почувають там вони себе комфортно. Чим вище в гори, тим яки активніші, вони повні сил і енергії, – коментує завідувачка.

 А ще яки поєднали в собі ознаки різних тварин – бика, коня, зубра та кози. А коли вони незадоволені – хрюкають як свинки.

І саме у вольєрі яків живе самка Бланка.

Вона єдина у рівненському зоопарку за мастю найближча до символу 2021-го року – Білого металевого бика.

За матеріалами Суспільного.

Фото: Суспільне

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень