У Здолбунові досі не вирішили, що робити зі скандальним пам’ятником (ФОТО/ВІДЕО)

Щоб припинити насмішки, верхню частину трохи обрізали

Навколо пам’ятника Героям Майдану в центрі Здолбунова вийшов величезний конфуз. Його задумували у формі свічки, але після встановлення люди стали називати його «фалосом». Проти монумента виступили й ветерани АТО, і матері загиблих воїнів.

На монументі висить портрет загиблого спецпризначенця Тараса. Його мати Євгенія Якимчук вважає, такий пам’ятник ганьбить пам'ять загиблих.

З нами ніхто не погоджував. І це нас обурило. Просто стоїть стовп. Може і менші кошти пішли, але було б набагато краще, — розповідає пані Євгенія.
 

Свічка мала бути білою, з мармуру, а встановили з граніту. Помітно, що квадратну брилу просто обтесали. Верхню частину — свічку у вигляді тризуба — так і не встановили. Громадська рада міста виступила за те, щоб знести такий монумент. Активісти кажуть — кошти витрачені даремно.
 

Міська рада заплатила 100 тисяч гривень за те, що побачили зараз, які елементи пам’ятника. Вочевидь той, хто забирав цю колону, хоча її важко так назвати, бо не має круглих рис. І матеріал, свічка мала бути білою, а на виході сіра. Хтось повинен нести за це відповідальність, — наголошує директор краєзнавчого музею Олег Тищенко.
 

Щоб припинити насмішки з інтимним підтекстом, верхню частину свічки трохи обрізали. Але чи зносити монумент — у мерії ще не вирішили.
 

Будемо вирішувати з самим скульптором, що він нам запропонує. Можливо, запропонує інші варіанти. Будемо бачити, як зробити з найменшими збитками для бюджету. Думаю, їх взагалі не буде, бо якийсь вихід знайдемо, — коментує секретар міської ради Здолбунова Валентина Капітула.
 

Долю монумента мають вирішити на найближчій сесії міськради. Нині пам'ятник прикрили тканиною.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень