У Вараші ситуація вкрай критична, - Кривко про декларації з лікарями

Заступник розповіла статистику по області

З 1 січня 2019 року усі центри первинної медико-санітарної допомоги, які уклали договори з НСЗУ, отримуватимуть фінансування відповідно до кількості підписаних декларацій.

Яка ситуація з підписанням декларацій у районах, розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко. Про це пише прес-служба Рівненської ОДА.

Так, заступниця стурбована низьким рівнем підписаних декларацій між лікарем та пацієнтом в окремих районах та громадах Рівненщини.

В Тараканівській ОТГ підписали декларацій трохи більше як з 28% жителів, у Боремельській та Миляцькій громадах лікарі попрацювали з понад 30% мешканців. У Вараші ситуація вкрай критична – лише 2% укладених договорів.

 

Водночас, є райони та ОТГ, з яких варто брати приклад. Позицію лідера впевнено і упродовж тривалого часу утримує Гощанський районний ЦПМСД - близько 70% декларацій. У Дубровицькому районному ЦПМСД – понад 65%, а у Дубенському - близько 62% оформлених угод. Немовицька, Клесівська та Локницька громади невдовзі перетнуть 90%-й показник.

 

Також, майже 65% декларацій вже є в активі ЦПМСД «Північний» у Рівному. До 60%-го показника підбираються у «Ювілейному» та трохи менше в «Центральному» ЦПМСД.

Загалом, на Рівненщині вже є понад 630 тисяч підписаних декларацій. І на тлі областей-сусідок вона виглядає непогано, зазначила чиновниця.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень