Безхатько влаштував лігво у центрі Рівного

Він поселився на вулиці Соборній навпроти ЦУМу

Безхатько влаштував лігво на східцях під накриттям при вході у колишній переговорний пункт «Укртелекому» (це поруч із центральним поштамптом). Нині там розташований банкомат банку «Аваль».

Вдень, коли безхатько на якийсь час залишає своє лігво, про його перебування тут нагадує

розкидане на східцях шмаття, на якому той спить, і сміття.

А ввечері його можна побачити тут замотаного у шмаття сплячого і в оточенні бродячих псів.

Чому патрульна поліція не реагує на такий безлад у центрі міста і не переселить безхатька, скажімо, у притулок для бездомних на вулиці Дубенській?

Речник патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко каже, що поліцейські не мають права це робити: 

Ми ж - європейська країна. В нас права людей - так само, як і в Європі, як і в будь-якій іншій країні, яка підписала усі конвенції і так далі. Ми - країна демократична.

 

Якщо людина без певного місця проживання не бажає бути переміщеною, то вона, за Конституцією, має право залишатися там, де вона перебуває. У нас руки зв’язані законодавством. Безхатько лише за своїм власним бажанням може поїхати на Дубенську чи в будь-який інший заклад.

Фото Ліди Іллюк

За словами Оксани Юрченко, якщо безпритульний не порушує громадський порядок, тобто не вживає алкоголь у громадському місці, не чіпляється до перехожих, не ображає їх, не краде речей тощо, то поліцейські не мають права його насильно кудись переміщати. Бо це

буде перевищенням службових обов'язків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень