У травні частина мешканців Рівненщини отримає грошову допомогу

Виплати здійснять до 5 травня

Це щорічна разова грошова допомога. Цьогоріч вона передбачена для близько 29 тис. жителів Рівненщини.

Понад 22 тис. людей вже отримали передбачені державою кошти. Усім іншим гроші виплатять до 5 травня, повідомляють у Рівненській ОДА.

Для таких виплат із держбюджету направили 36,2 млн грн.

 

Вони передбачені для: учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, а також жертв нацистських переслідувань.

Про розмір виплат для кожної з перелічених категорій громадян розповіла заступниця директора департаменту соцзахисту облдержадміністрації Анна Закусілова.

[media=179418]​

Так, розмір щорічної разової грошової допомоги у 2020 році складає:

✅ особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років), визнаним особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

I групи – 4 120 грн;

II групи – 3 640 грн;

III групи – 3 160 грн;

✅ учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років), а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків, – 1390 грн;

✅ особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – 4120 грн;

✅ членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, – 900 грн;

✅ учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 570 грн.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень