У співачки Юлії Лорд заарештували маму. Звинувачують у замовному вбивстві

В Києві заарештовали відому правозахисницю Наталію Лордкіпанідзе.

Наталія Лордкіпанідзе (60 р.), мама української співачки Юлії Лорд, є координатором "Руху за пряме народовладдя в Україні". До останнього часу вона займалася захистом активістів, заарештованих за політичними мотивами.

29 січня прес-центр СБУ повідомив про затримання Лордкіпанідзе, як про попередження замовного вбивства.

"Шестидесятирічна киянка з корисливих мотивів за три тисячі доларів замовила вбивство чоловіка. В результаті оперативної комбінації замовниці надали сфабриковані фотографії зімітованого вбивства. Співробітники Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області спільно з поліцією затримали жінку під час передачі "псевдокілеру" частини винагороди у сумі 20 тисяч гривень", - сказано у повідомленні.

Як стверджують деякі коментатори, Лордкіпанідзе загрожує ув'язнення на 10 років

Натомість Юлії Лорд на своїй сторінці в Фейсбук  повідомила:

ВЧОРА НЕЗАКОННО ЗАТРИМАЛИ МОЮ МАМУ ЗА ЗВИНУВАЧЕННЯМ – УВАГА – У ОРГАНІЗАЦІЇ ЗАМОВНОГО ВБИВСТВА! СЬОГОДНІ ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ СУД ОБРАВ МІРУ - ТРИМАННЯ ПІД ВАРТОЮ 60 ДНІВ.

Моя мама відомий громадський діяч, активіст-волонтер, котра протягом останніх кількох років займається визволенням незаконно утримуваних в СІЗО і правовою допомогою незаконно засудженим! Брала участь а визволенні відомих політв'язнів!

Співачка вважає, що все це -- свідома провокація з боку СБУ

І от, як виявилось вчора, з 28-го жовтня головне слідче управління сприяє провокативному і заангажованому процесові, як вони це називають «оперативно-розшуковими діями», з метою звинуватити мою маму у організації замаху на свого бувшого чоловіка, чим дискредитувати її та усунути від громадської діяльності.

При цьому, за словами Юлії Лорд, в діях правоохоронців присутні зловмисні та системні порушення

Дуже показовою є історія про вилучення з квартири можливих речових доказів. До помешкання слідча група приїхала озброєна маминими ключами, дочекалась, коли брат піде по справах, і спокійно проникла в квартиру, коли там нікого не було. Понятих привезли з собою. Поняті та «реформована» і «переатестована» слідча Мєдвєдєва Н.В., котра проводила вилучення, чомусь нервували і плутались у відповідях на питання: де і за яких обставин вони тих понятих знайшли. А коли зрозуміли, шо плутаються, універсальною відповіддю стало «не памятаю». Що вони «вилучали» зі своїми "в дошку" понятими, поки не було господарів, це - питання. Поняті, до речі, від’їжджали "восвоясі" на одному авто зі слідчими. З цього виходить, що поняті були працівниками міліції, і це ми будемо перевіряти.

Співачка впевнена, що справу шито білими нитками

За висновками адвокатів, справа є повністю сфальшована, і ці "оборотні в погонах", як їх називають люди, будуть нести відповідальність згідно закону.

30 січня в шевченківському районному суді, не зважаючи на аргументовані заперечення захисту, слідчий суддя прийняв сторону прокурорів і запроторив мою маму до СІЗО на 60 діб. В Україні народився новий політичний в'язень! Система не здається, а це означає, що наша боротьба триває.

Я БУДУ ДУЖЕ ВДЯЧНА ЗА ПІДТРИМКУ І РОЗГОЛОС.

Цікаве пояснення того, що сталося з вуст самої Лордкіпанідзе

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень