У рівнян заберуть невикористану субсидію

Зокрема, мова йде про переплати, що накопичилися за рахунок субсидії під час оплати тарифів на теплопостачання

Так, до державного бюджету повинні повернути залишки невикористаної субсидії на газ. Відповідно до рішення Кабміну, з особових рахунків споживачів буде списана та повернена до бюджету та частина нарахованої субсидії за попередній опалювальний період, що перевищує вартість 100 куб. м природного газу.

Втім, як пояснює начальник відділу соціальних виплат Рівненської ОДА Роза Слободенюк, перерахунок охопить не лише користувачів блакитного пального, а всі сфери теплопостачання, і, відповідно, торкнеться і рівнян, що проживають в квартирах. Далі пряма мова:

Це теплопостачання. Якщо індивідуальне опалення, то в такому випадку за газ. Якщо для індивідуального опалення використовувалась електроенергія, то за неї.

Також Роза Слободенюк розповідає, що в Рівненській області нині спостерігається тенденція до збільшення кількості субсидій. Якщо під час опалювального сезону 2014-2015 років субсидію використовували близько 32 тисяч людей, то вже в 2015-2016 році таких стало близько 160 тисяч.

Зауважимо, що ще до зростання комунальних тарифів, на кінець минулого опалювального сезону, середній розмір субсидії в області становив 1474 гривні. Якими будуть нові суми в платіжках, а також якими стануть суми субсидій, мешканці області дізнаються після отримання рахунків за опалення за жовтень, тобто у листопаді.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень