У Рівному з’явиться кіноклуб документального кіно

З початку вересня в Інформаційно-освітньому просторі InfoHub за ініціативи Рівненської громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини розпочинає роботу Кіноклуб Міжнародного кінофестивалю документального кіно Docudays UA із назвою «Права людини крізь об’ктив». Формат проведення Кіноклубу передбачатиме перегляд документальних стрічок, які входять до колекції кінофестивалю та цікаві інтерактивні обговорення. До участі у них будуть запрошені експерти: практикуючі юристи, психологи та інші фахівці, які спеціалізуються в різних напрямках правозахисту. А детальніше про специфіку цих Кіноклубів документального кіно розповідає організатор проекту в Рівному, Марія Цип’ящук:

– Усі фільми, вони не є ігровими. Тобто це не є постановочні сюжети продумані наперед. Звичайно що автор, який знімає цей фільм, він дивиться на проблематику через своє власне бачення, крізь свій об'єктив. Але кожен з цих ффільмів піднімає, як правило, більше ніж одне питання, яке пов'язане із захистом прав людини.

Зустрічі Кіноклубу в Рівному відбуватимуться щомісяця і будуть відкритими для усіх. Вперше переглянути документальні стрічки безкоштовно можна буде вже 10-го вересня в Інформаційно-освітньому просторі InfoHub за адресою: вул. Словацького, 3а. Варто додати, що Docu/Клуби працюють вже в 190 містах України і показують фільми, яких або взагалі немає у загальному доступі, або лише мовою оригіналу. А першою в Рівненському Кіноклубі покажуть стрічку китайського режисера із назвою «Голосуйте за мене будь ласка».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень