«Не колосальна підтримка, але все ж увага», - у Рівному з'явилася нова стипендія

Сьогодні визначили перші десять стипендіатів

Обдаровані люди з інвалідністю отримуватимуть щомісячні стипендії голови Рівненської ОДА та облради. Сума премії – 500 гривень.

Сьогодні їх призначили десятьом висунутим кандидатурам з Рівного і почнуть виплачувати з 2018-го року.

За це проголосувала спеціальна комісія, до якої увійшли керівництво області та керівники громадських організацій людей з обмеженими можливостями.

Таку стипендію в Рівненській області присуджують вперше, розповідає співголова комісії Олександр Корнійчук:

Це перша стипендія. Ми довгий період намагалися знайти можливість, як підтримати людей з обмеженими можливостями. Очевидно, що це не є колосальною підтримкою, але це все ж увага до людей, які попри інвалідність роблять дуже багато.

Ідею стипендії висунула голова Рівненської благодійної організації пенсіонерів та інвалідів «Обличчям до істини» Тетяна Войтович. Комісія сподівається, що подібну стипендію впровадять і в районах області. Список стипендіатів ви можете побачити нижче: 

1. Мельниченко Михайло Георгійович – 32 роки поспіль на посаді голови правління Дубенської територіально-первинної організації УТОС, активно займається культурно-просвітницькою діяльністю.

2. Ласиця Марія Павлівна – займається творчо-мистецькою діяльністю, бере участь в обласних конкурсах та фестивалях художньої самодіяльності, активна у роботі Рівненської обласної організації УТОС. Солістка ансамблю «Оберіг».

3. Ярмолюк Любов Петрівна – активна громадська діячка, волонтер, займається доброчинністю та духовно-просвітницькою роботою. Автор та куратор медико-соціального проекту «Крок на зустріч», який опікується дітьми з інвалідністю та сиротами.

4. Майструк Олександр Миколайович – фотохудожник, який брав участь у більше 60-ти міжнародних та національних фотовиставках та Салонах.

5. Петренко Валентина Володимирівна – заступник голови РОО Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України». Організатор щорічних «Різдв’яних зустрічей», «Парафест Рівне» для осіб з інвалідністю.

6. Поліщук Петро Степанович – активно займається громадською роботою для людей з інвалідністю по зору. Започаткував проект «Балакаючі тролейбуси».  У вересні розпочав соціальний проект «3Д-друк на допомогу незрячим та слабозорим людям», тренер-консультант в інтернет-центрі «Окуляр». Керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Генерація успішної дії».

7. Окопний Ігор Олександрович - займається просвітницькою діяльністю, надає інформаційно-консультативну допомогу та допомагає у працевлаштуванні особам з інвалідністю, працює з сім’ями осіб з інвалідністю. Є активним учасником у розробках проектів щорічного заходу «Свято з запахом Чорнобривців», створення служби супроводу для незрячих. Проводить безкоштовні курси іноземних мов для осіб з інвалідністю та членів їх родин.

8. Полюхович Світлана Василівна - художній керівник Рівненського Будинку культури УТОГ, провідна актриса колективу Будинку культури УТОГ. Проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу різної тематики серед осіб з вадами слуху.

9. Зимина Тетяна Анатоліївна - голова Острозької територіальної організації Українського товариства глухих. Проводить роз’яснювальну роботу, організовує дозвілля серед членів товариства УТОГ.

10.  Войтович Тетяна Федорівна - голова Рівненської Благодійної Організації пенсіонерів та інвалідів  «Обличчям до істини»  та профспілкової організації Всеукраїнської Профспілки працездатних інвалідів, член правління УТОСу м. Рівне. З ініціативи  Тетяни Федорівної започатковано святкування дня вчителя (з числа осіб з інвалідністю) щорічно 5 жовтня, створена служба супроводу незрячих, досвід якої поширився на інші області України. З ініціативи Тетяни Федорівни упродовж 4 років виплачується щомісячна стипендія обдарованим та соціально-активним особам з інвалідністю в м.Рівне.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень