У Рівному з’ясовують, хто вкрав земельні ділянки на півтора мільйони

На вулиці Ярослава Гашека

Нагадаємо, нещодавно в  обласному центрі виявили підроблення документів на 4 земельні ділянки і зараз питанням займаються правоохоронні органи та безпосередньо депутати Рівнеради. Четверо рівнян, один з яких працює у суді, а інший у правоохоронних органах, звернулися із заявами до Державної реєстраційної служби. А оскільки в них на руках були рішення міської влади з мокрими печатками про затвердження проектів землеустрою під ведення садівництва, там їм видали свідоцтва. Тож ці особи є правомірними власниками. Варто зауважити, що під рішеннями міськради стоять мокрі печатки організаційного відділу, номери ж рішень не відповідать реальним ухваленим радою документам.

Сьогодні відбулось засідання першої тимчасової комісії з визначення обставин підроблення документів. Депутати вносили свої пропозиції, головна з яких – накласти арешт на ці ділянки, проте наразі це зробити не дозволяє законодавство, каже керівник Держкомзему в Рівному Роман Гресько:

– На сьогодні, як запевнив прокурор Рівного, йде розслідування. Вони теж зв'язані по руках і ногах, бо без рішення суду не можна витребувати оригінали цих рішень, щоб провести їх експертизу на предмет того, чи там стоїть печатка з оргвідділу, чи це ще щось там стоїть не зовсім з оргвідділу. Накласти арешт - теж потрібне рішення суду, через що так затягується. Минули вже три тижні. Поки що йдуть попередні слідчі дії.

Варто зазначити, що такий випадок крадіжки земельних ділянок не єдиний. Голова комісії Анатолій Чугуєвець поділився, що схожим чином підробляли документи і за часів 5-го скликання Рівнеради. Тож наразі депутати вирішили впродовж тижня відвідати прокуратуру, міліцію та реєстраційну службу. До слова, наступне засідання тимчасової комісії відбудеться у наступний понеділок, 14-го грудня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень