У Рівному відбувся мітинг-реквієм до Дня Перемоги (ФОТО)

Відзначення 9 травня почалося з вшанування «Загиблих за Україну»

73 річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні розпочалося з традиційного покладання квітів до пам’ятного знаку Загиблим за Україну, який розташований поруч з будівлею Рівненської міськради. 

Очільник міста Володимир Хомко та голова ОДА Олексій Муляренко, керівники установ та організацій спільно

поклали до пам’ятника кошики квітів, оформлених у національних кольорах України, та звернулися до громади та присутніх ветеранів Другої світової із запрошенням взяти участь у мітингу з вшанування перемоги над нацизмом на військовому меморіалі на кладовищі Дубенське.

За полеглими у Другій світовій війні відслужили молебень, їх пам'ять присутні вшанували хвилиною мовчання та військовими залпами.

Міський голова Рівного Володимир Хомко звернувся до громади з урочистою промовою, після чого нагадав, що:

На жаль, час невблаганний. Після Другої світової війни у Рівному проживало декілька тисяч ветеранів та визволителів нашого міста. Ще у 2000 році на парад вийшли понад півтори тисячі ветеранів, які пройшли військовими шляхами, та 50 визволителів нашого міста. На жаль, з останнім із них, 92-річним Андрієм Моїсеєнком, ми попрощалися два роки тому.

Варто відзначити, що на сьогодні в місті проживає 125 ветеранів Другої світової війни,  кожному з них - більше 90 років.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень