У Рівному та області готові щеплювати від кору усіх. Безкоштовно

Усіх, хто у зоні ризику, та тих людей, які вже контактували із хворими

Захворюваність на кір за минулий тиждень знизилась. Нині на Рівненщині фіксують 42 випадки хвороби. Серед списку 29 дітей віком до 17 років. Найбільша захворюваність спостерігається в обласному центрі, Рівненському та Березнівському районах. Ситуацію коментує головний спеціаліст обласного управління охорони здоров’я Людмила Яценя:

Найвищі показники захворюваності у Березнівському та Рівненському районах. І у Рівному. Зауважу, що Міністерство охорони здоров’я сьогодні дозволило нам робити щеплення дорослим по епідпоказах. Раніше нам не дозволяли такого робити. Раніше ми щеплювали лише дітей, планово. А зараз, через поширення захворюваності, можемо щеплювати усіх дорослих, хто був у контакті з хворими на кір. Щеплення проводяться безкоштовно.

За словами чиновників найскладніша ситуація із щепленнями проти кору у Рівненському та Сарненському районах. В останньому проживає багато сімей, які називають себе «віруючими» і через релігійні вподобання не щеплюють дітей від кору.

Нагадаємо, з початку року на кір в області захворіла 791 особа. Жодного летального випадку через ускладнення в області не фіксували.

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень