У Рівному судитимуться за бурштинові родовища

Суди відбудуться у середу, 11 січня

Судові позови у Рівненський окружний адміністративний суд подали товариства з обмеженою відповідальністю «Амбер Майнінг Компані» та «Інвестнерудпром». 

Обидві фірми у квітні торік отримали відмови від Рівненської обласної ради у наданні ділянок для геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки бурштину

«Інвестнерудпром», яке зареєстроване у селі Селець Дубровицького району, хотіло отримати 85 гектарів на ділянці "Ясинецька" Дубровицького району. Власники ТОВ - колишній помічник нардепа від "Нашої України" Віктора Юшенка Юрій Колесніченко, директор місцевого сільгоспкооперативу Сергій Гордієв, київський бізнесмен Євген Міщенко та мешканець Житомирщини Володимир Ткаченко.

ТзОВ «Амбер майнінг компані», яке зареєстроване у  Сарнах, просило 1325 га на ділянці «Труска Гребля» Сарненського району. Фірма створена колишнім помічником нардепів від "Нашої України" Віктора Ющенка - Андрієм Колесніченком та київськими бізнесменами Володимиром Ніколаєвим та Андрієм Чубою.

Позиватися фірми-претендентки на рівненський бурштин будуть до Державної служби геології та надр України, щоб визнати її діяльність протиправною. Адже звернулися до цього відомства за отриманням спецдозволів на користування надрами для видобутку бурштину без аукціону і отримали відмову через недостатність необхідних документів. 

Досі суд відкладав розгляд справи. Втім, врешті, 11 січня  у Рівненському окружному адміністративному суді (м.Рівне, вул.16 Липня, 87) розпочнеться розгляд судових справ.

Початок засідання щодо позову  «Амбер Майнінг Компані» - о 12.15 год, щодо "Інвестнерудпром" - о 12.30. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: бурштин
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень