У Рівному стартує конкурс для студентів: призовий фонд - 50 тисяч гривень

Перша тема конкурсу - екологічний стан водойм

Студенти Водника долучаться до порятунку Усті та озера Басів Кут.

У межах співпраці Благодійної організації «Фонд Олексія Муляренка» та НУВГП стартує щорічний конкурс наукових проектів.

Так як нині наболілим питанням для рівнян є екологічний стан водойм міста, саме цю тему обрали першою, зазначив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко:

Враховуючи, що це питання є кричущим, ми хочемо визначити реальний стан факторів, які впливають на стан водойм, і дати конкретні пропозиції для вирішення проблеми.

 

Ті роботи, які визначать найкращими, можна втілити у реальний проектах. І в подальшому фінансувати з бюджету області чи міста, або з екологічного фонду.

Щоб врятувати річку, потрібно дослідити якість води у витоку і у гирловій частині річки, аби визначити, де йде наростання забруднюючих речовин. Тож цей конкурс допоможе виявити талановитих студентів і реалізувати програму порятунку водойм Рівного, і головне - заблокувати джерела надходження стічних вод, каже доцент кафедри екології  НУВГП Ігор Статник:

Ці роботи і матеріали можуть лягти в основу розробки системного підходу для вирішення проблеми річки Усті. І, відповідно, розробити низку компенсаційних заходів, які направлені на їх вирішення. Необхідно починати з витоку.

Ректор НУВГП Віктор Мошинський вважає, що конкурс дасть можливість студентам показати, на що вони здатні.

Студенти, які презентують найкращі проекти, отримають грошові винагороди - призовий фонд конкурсу 50 тисяч гривень.

На розробку проекту порятунку водного басейну Рівного у студентів є час до Нового року, а результати конкурсу оголосять 1 лютого. Саме цього дня у 1912  році народився професор, який заснував кафедральну школу гідравліки і багато років працював у Воднику.

А ще він - дідусь голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень