У Рівному розповіли про жахливі наслідки роботи одного з підприємств у Сарнах

Завод, на який нарікають люди, хоче викидати у повітря 20 тонн «хімії»

Справжня епідемія носових кровотеч у дітей та проблеми із шкірою у дорослих почалась у Сарнах. Нібито через роботу заводу металевих виробів. Принаймні, на це нарікають місцеві мешканці та депутати Сарненської міської ради. Із проханнями про допомогу кілька сарненчан прийшли на засідання обласної екологічної комісії у понеділок, 12 березня.

За офіційними даними, завод протягом останніх 10 років щороку викидав у повітря 6 тонн шкідливих речовин. А тепер дирекція підприємства просить дозвіл на те, щоб збільшити викиди у повітря до 20 тонн на рік.

Проти видачі такого дозволу виступає депутат Сарненської міської ради Євген Криницький:

Люди вимагають або привести виробництво до європейських норм, або закривати завод. Люди готові виходити на пікети та на мітинги. Зрозумійте, у нас отруєна вода, один з найнебезпечніших цехів заводу працює взагалі біля дитячого садочка. Ми поки звертаємось до голови обласної ради із проханням про перевірку діяльності заводу металевих виробів у Сарнах. Нехай екологи візьмуться за це, перевірять воду та землю. Людей просто труять, а будь-які намагання з мого боку поговорити із керівництвом заводу закінчувались тим, що мене з території виганаля.

Місцеві мешканці вже зібрали більше 1,5 тисячі підписів проти того, щоб  завод збільшував обсяги шкідливих викидів.

Аби допомогти мешканцям Сарн члени екологічної комісії Рівненської обласної ради погодились зробити виїзне засідання та оглянути завод. Втім чи дасть це якийсь результат – поки не відомо.

Голова профільної комісії Володимир Валявка сумнівається, що депутатів пустять на територію заводу. Втім, якщо це станеться то перевірку проведуть і за її результати вирішуватимуть, що робити далі.

Слідкуй за нашими новинами у  Telegram

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень