У Рівному розпочалася «Французька весна». Програма фестивалю

Сьогодні у Рівному розпочався 13-й щорічний фестиваль «Французька весна», присвячений висвітленню французької культури в Україні.

Організатори протягом двох тижнів пропонують рівнянам та гостям міста ознайомитися з різними мистецькими жанрами: від прогресивного концерту репу та класичної музики гурту «Rapsodie», який відбудеться 15 квітня у 19:00 у міському будинку культури, до вистави-пантоміми «БлаБлаБла», яка буде цікавою як дітям, так і дорослим.  Говорить директор Рівненської обласної організації «Французький Альянс» Надія Чумак:

– Це вистава абсолютно незвичайна. Клоун. Мім. І це буде пантоміма. Ми кажемо, що мова тіла, мова жестів, мова експресії людської, вона універсальна. Ця вистава не лише для дітей. Вона для дітей та дорослих, тому що кожен зможе знайти своє в тому баченні, яке представить оцей, як ми кажемо, напів-гном, напів-дитина, напів якась така дуже цікава істота в цій виставі. Вистава незвичайна ще тим, що там будуть використані сучасні технології. Можливо, це вперше буде саме такий погляд на цей світ.

Виставу можна подивитися 19 квітня о 18 годині у Рівненському театрі ляльок.

Зауважимо, що у програмі фестивалю 19 квітня також заплановано відкриття фотовиставки Клода і МаріЖо Карре «Цигани – народ Європи» у кав’ярні «Кофеїн», а також своєрідна класика «Французької весни» –  близько шести годин нічного перегляду найкращих французьких короткометражок «Довгі ночі короткого метра», які покажуть у кінотеатрі «Ера» в ніч проти суботи 22 квітня о 23:45 годині.

Додамо, що фестиваль «Французька весна в Україні 2016» відбувається також у Києві, Дніпропетровську, Харкові, Одесі, Запоріжжі та Львові. У Рівному фестиваль триватиме до 25 квітня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень